duminică, 20 martie 2011

SPINACH WITH MESH, SPANAC CU OCHIURI

Adăugaţi o legendă


SPINACH WITH MESH - look forward to spring so I can enjoy a cup of vitamins. In Romania is consumed in this season, absolutely  everything is green and is edible. I mean, spinach, nettles, wild garlic, pilework and Loboda. All these plants, along with salad and onion until around Easter menu is basic and the novel that you postand beyond.
So take the spinach and wash it, clean it and if you do not do salad,you can boil water, adding fresh leaves as the other leaves aretender. Separately fry an onion or two, over which add a little brothand salt. When ready, flip over the spinach, stir and let the oven to fall. Serve with mesh.
If you bought nettles, clean them and scalded them just like the spinach, only when they have softened, add garlic, milk and corn,stirring as you do when polenta.




SPANAC CU OCHIURI - Abia asteptam venirea primaverii ca sa ma pot delecta cu o portie de vitamine. In Romania se consuma in acest anotimp, absolut tot ce are culoarea verde si este comestibil. Adica spanac, urzici, leurda, untisor si loboda. Toate aceste plante, impreuna cu salata si ceapa constituie pana in apropierea Pastelui meniul de baza al romanului si a celui care tine post si nu numai.
Deci luati spanacul si il spalati, il curatati si daca nu-l faceti salata, il puteti opari in apa, adaugand frunze proaspete pe masura ce celelalte frunze se inmoaie. Separat prajiti o ceapa sau doua, peste care adaugati putin bulion si sare. Cand este gata, rasturnati peste spanac, amestecati si dati la cuptor sa scada. Se serveste cu ochiuri.
Daca ati cumparat urzici, le curatati si le opariti exact ca si pe spanac, numai ca atunci cand s-au inmuiat, adaugati mujdei de usturoi, lapte si malai, amestecand ca si cand ati face mamaliga. 

Un comentariu:

  1. MMMMMMM... ce bun e spanacul si urzicile piure cu oua!!Pozele tale ma inspira, ma duc sa curat spanac, pentru masa de seara! o surpriza placuta pentru RAdu!

    It remind me of my childhood and i still love to have it in spring... My husband is already thinking of it, the spring is here!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...