luni, 18 aprilie 2011

LAMB DROB, DROB DE MIEL

Lamb Drob - Being Holy Week, I will present traditional recipes that you have time to prepare. Easter tradition is to eat the  lamb or goat, as Christmas Eve to eat pork and New Year we eat fish.
It boil  in salt water and the entrails of a lamb that is meen: heart, liver and  lungs, along with an onion, a carrot and a poached parsley.When finish to boil, let it cool, then finely chop the whole composition is given by  orgrinders. Add 2-3 eggs, a little crumb soaked in milk, salt, pepper  and plenty of chopped greens: dill, parsley and green onions.Separately caul wash well, lard a low edge tray, is placed over thecaul and the filling, then return to cover the edges of the caul filling.Bake in oven let it cool. I like with mustard.



DROB DE MIEL - Fiind in Saptamana Patimilor, vreau sa va prezint cateva retete traditionale de Paste, pe care sa aveti timp sa le preparati. Traditia este ca de Paste sa se consume miel sau ied, asa cum de Craciun sa mananca Porc si de Revelion se mananca peste.
Se fireb in apa cu sare maruntaiele de la un miel si anume, inima, ficatul si plamanii, alaturi de o ceapa, un morcov si un patrunjel.Cand au fiert se lasa la racit, apoi toata compozitia se toaca marunt sau se da prin masina de tocat. Se adauga 2-3 oua, putin miez de paine inmuiat in lapte, sare, piper si multa verdeata tocata marunt: marar, patrunjel si ceapa verde. Separat se spala prapurul bine, se unge cu untura o tava cu margini joase, se aseaza prapurul si peste se pune umplutura, apoi se intorc marginile prapurului ca sa acopere umplutura. Se coace in cuptor se lasa la racit. Mie imi place cu mult mustar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...