PRAZ CU MASLINE, este o reteta traditional romaneasca din zona Olteniei.
Se curata 5-6 fire de praz, se taie bucati si se oparesc in apa cu sare. Se incing intr-o cratita 2 linguri de ulei se pune prazul scurs de apa sa se rumeneasca. Intre timp, se trage 1/2 ligura de faina cu o lingura de ulei si se stinge cu putina apa, apoi adaugati o lingura de bulion de rosii si o lingurita de otet. Tot sosul asta se toarna in cratita cu prazul si se da la cuptor. Cand este aproape gata se adaiga si maslinele si se sareaza dupa gust.
橄榄树韭菜,从Oltenia是罗马尼亚的传统配方。皮尔5-6韭菜,切成和烫伤用食盐水供应。预热锅放2汤匙油倒掉韭菜褐色。与此同时,拉一橄榄油和水熄灭汤匙1 / 2茶匙面粉,再加入番茄汁和一汤匙醋茶匙。所有这一切都与韭菜倒入烤锅酱。当几乎准备就绪,加上橄榄和盐调味。
ПРАЗ със зехтин, е румънски традиционна рецепта от Олтения.Обелете 5-6 стръка праз, нарязани на парчета и попарване вода със сол. Загрейте тиган пуснати 2 супени лъжици масло изцеден праз до кафяво. В същото време, издърпайте 1 / 2 ч.л. брашно с една супена лъжица зехтин и се прекратяват с вода, след което добавете една супена лъжица на доматен сок и чаена лъжичка оцет. Всичко това се изсипва в тенджерата сос с праз и се пече.Когато почти готово, се добавят маслини и сол на вкус.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu